Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Venkel populair voor Thanksgiving en Kerst
In Californië wordt jaarrond venkel geteeld. Rond de feestdagen Thanksgiving en Kerst is er echter een grotere vraag naar deze groente. "Venkel kan in veel feestelijke gerechten verwerkt worden," legt Ande Manos, van Babe Farms, uit. "Het heeft een zoete, anijsachtige smaak en kan goed rauw gegeten worden. Ook is de groente uitstekend te combineren met appelen, bieten, citrus en sla. Venkel is perfect om te verwerken in vlees- en zeevruchtengerechten. Gekarameliseerd wordt de groente steeds vaker gebruikt als pizzabeleg en in voorgerechten. Het loof wordt vrijwel uitsluitend als garnering gebruikt.
grote venkelknollen
Najaargroente
Babe Farms teelt zowel grote als mini venkelknollen. Hoewel de groente jaarrond geteeld wordt, is de venkelproductie in de periode van herfst tot lente op zijn best. Manos legt uit dat dit te danken is aan de koelere temperaturen in deze periode. De groeicyclus van venkel neemt zo'n twee maanden in beslag en Babe Farms is erg tevreden over de huidige cyclus. "We hebben geplant op basis van ramingen en de aanvoer is uitstekend." Beide types venkel worden conventioneel geteeld. De grote venkelvariëteit is ook uit biologische teelt leverbaar.
Grote venkelakker
Mini Venkel
Mini venkel wordt voornamelijk geteeld voor de foodservicemarkt en is populair in de duurdere horeca. De mini venkelknol kan in zijn geheel opgediend worden en smaakt zowel gegrild als gestoofd verrukkelijk.