Dagelijks portie toch niet zo gezond

Nestlé trekt claim aardappelpuree weer in

Nestlé trekt zijn aanbeveling in om dagelijks een portie Maggi-aardappelpuree uit een zakje te consumeren. Het voedingsmiddelenconcern haalt de misleidende claims van de verpakkingen na kritiek van consumentenorganisatie Foodwatch, bevestigde een woordvoerder van het concern woensdag.

De woordvoerder van Nestlé kon echter niet aangeven wie - behalve Maggi zelf - aanbeveelt om dagelijks aardappelpuree (uit een pakje) te eten.Deze claim zal dan ook verdwijnen. Ook de claims op de verpakkingen van verschillende Maggi-producten, die suggereren dat een pakje aardappelpuree dezelfde voedingswaarde heeft als verse aardappelen, worden verwijderd.

"Niemand beveelt aan om dagelijks aardappelpuree te eten, zeker niet uit een pakje", stelt Foodwatch. De organisatie wijst erop dat de puree van Maggi ongezonde toevoegingen bevatten zoals zout, vet, suikers en diverse toevoegingen. "Aardappelpuree uit een pakje heeft dus een minder gezonde samenstelling dan verse aardappelen. Daarom gaan ook claims die suggereren alsof het om dezelfde voedingswaarde gaat, mank."Foodwatch maakt al jaren jacht op voedingsmiddelenfabrikanten die ongezonde producten proberen te verkopen met misleidende marketing.

Bron: Telegraaf

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.