Seewinkler Sonnengemüse

"“We kijken terug op een moeilijk, maar succesvol jaar"

Voor de Oostenrijkse telersvereniging Seewinkler Sonnengemüse was het door de extreme weersomstandigheden geen makkelijk jaar. Zware regen en extreme temperaturen stelden ze in de zomer van dit jaar voor enorme uitdagingen. "Wanneer de planten aan meer dan 35° C worden blootgesteld zal de oogst schommelen en de kwaliteit van het fruit eronder lijden. Dit beïnvloedt zowel de gewassen in het veld als in kassen en tunnels."

Ondanks de hitte zat Seewinkler al in oktober op de 16 miljoen euro omzet van vorig jaar. "We kijken terug op een moeilijk, maar succesvol jaar. Hoewel ons areaal ten opzichte van 2014 is afgenomen, verwachten we eind van het jaar een omzet van 16,5 miljoen euro, een groei van 3%," zegt Josef Peck, directeur van de producentenorganisatie.De paprika is met 74% een van Seewinkler Sonnengemüse's best verkopende producten. Vooral de Romano puntpaprika is populair bij de consument, dankzij de diverse mogelijkheden . Seewinkler Sonnengemüse hoopt het areaal voor de teelt van deze populaire groente uit te breiden. "En klanten die aan een pittiger soort de voorkeur geven zullen niet vergeten worden. Meer zal begin volgend jaar worden onthuld", voorspelt Peck.

Seewinkler Sonnengemüse is blij dat de vollegrondsproducten zoals lente-uitjes en courgettes zo gewild zijn bij de consument. Helaas is de productie hiervan de laatste jaren gedaald daar de oogst sterk afhankelijk is van het weer. Extreme hitte en regen, hagel of sterke wind zijn van invloed op deze gewassen. "Ons doel voor het komende seizoen is een groter areaal vollegrondsgroenten te realiseren om aan de vraag van de Oostenrijkse markt te kunnen voldoen. Om dit doel te bereiken, implementeren we ondersteunende acties en streven naar eerlijke prijzen omdat deze vorm van teelt elk moment tot gewassenverlies kan leiden ", aldus Josef Peck.

Voor vragen contact opnemen met:
Seewinkler Sonnengemüse
Delia Sövegjarto
7151 Wallern im Burgenland, Bergmanngasse 28
Tel. +43-2174-2282-25
d.soevegjarto@seewinkler-sonnengemuese.at

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.