Waarom de liefde voor de grapefruit in de VS bekoelt

Amerika's liefde voor de grapefruit is aan het bekoelen. De daling in de grapefruitconsumptie wordt gekoppeld aan onderzoek dat suggereerde dat het eten van de vrucht de effecten van sommige geneesmiddelen kan verhevigen en uit recent onderzoek waaruit bleek dat het combineren van grapefruit en bepaalde medicijnen zelfs dodelijk kan zijn. In 1976 at de gemiddelde Amerikaan 25 pond (11 kilo) grapefruit per jaar. In 2013 daalde dit cijfer naar 2,5 pond (1,1 kilo).

"Onze klanten zijn in de 50, 60 en 70", vertelde Doug Bournique, vicevoorzitter van de Indian River Citrus League, die de grootste grapefruitregio ter wereld vertegenwoordigt. "Velen van hen hebben mij laten weten: 'Ik houd van grapefruit, maar mijn dokter zegt dat ik het niet kan eten.'"

De veranderingen op sapgebied helpen ook niet mee. De concurrentiegroei van diverse andere vruchten heeft de populariteit van de verwerkte grapefruit, die meestal wordt gebruikt in drankjes doen krimpen en die populariteitskrimp verergert doordat mensen over het algemeen minder sap zijn gaan drinken. De grapefruitsapconsumptie daalde alleen al tussen 2000 en 2007 met bijna 60%.

Een andere factor in de ondergang van de grapefruit is dat Amerikanen voeding prefereren dat snel en gemakkelijk is. Fruit bijvoorbeeld dat met één hand gegeten kan worden. "De grapefruit is geen gemaksvrucht", aldus Rusty Banack, grapefruitteler uit Florida. "Mensen willen tegenwoordig snel een banaan en appel van de fruitschaal pakken en meteen de deur uit kunnen."

Wel eten Amerikanen in z'n algemeen bijna 40% meer vers fruit dan ongeveer veertig jaar geleden. Vooral bananen zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen. De consumptie hiervan is per persoon 60% groter dan in de jaren '70.

Source: mystatesman.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.