Kritieke situatie in Zuid-Afrika door droogte

Volgens Zuid-Afrikaanse nieuwsbronnen zullen de regio's Mpumalanga en Limpopo binnenkort getroffen worden door extreme droogte. Justin Chadwick, CEO van de Citrus Growers Association, stelde dat ondanks de beperkte regenval er in de Oost-Kaap voldoende water is: de dammen zijn vol. In de West-Kaap is er minder regen dan normaal. Deze regio's zijn verantwoordelijk voor respectievelijk 25% tot 15% van de totale landelijke citrusproductie.

Water is van cruciaal belang voor citrus, met name op het moment van de vruchtzetting podium. Echter, er is nog hoop volgens Chadwick, want de meeste regen valt normaliter tussen november en januari. Het probleem is dat september droog is gebleven en dat al voor een paar seizoenen op rij.

Derek Donkin, CEO van Subtrop, maakt zich ook zorgen: "Dit is een droge periode en we wachten op de regen, omdat dit jaar ongebruikelijk warm is geweest. De dammen staan laag, en hoewel de situatie kritiek is, variërende problemen van teler tot teler. Vooralsnog bestaat er geen negatieve invloed op de avocado's, maar we moeten in de komende paar maanden regen krijgen."

Retailers in Zuid-Afrika werken samen met leveranciers om voedseltekorten te voorkomen en om ervoor te zorgen dat er genoeg verse producten in de schappen liggen, aldus bdlive.co.za. De meerderheid van de retailers haalt meer dan 95% van hun producten uit eigen land.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.