Eerste Zuid-Afrikaanse lychees naar VS

Het papierwerk is eindelijk klaar: Zuid-Afrikaanse lychees zullen binnenkort verkrijgbaar zijn op de Amerikaanse markt. Volgens Derek Donkin, CEO van Subtrop, zullen de eerste volumes in december via de lucht de Gulfport van Mississippi bereiken. "We beginnen met de export van zeer beperkte volumes om te zien hoe de markt is. We zullen gericht zijn op de piek van ons fruit." De lychees worden in het noordoosten van Zuid-Afrika geteeld op een areaal van 1.200 hectare.

Madagaskar, Mauritius en Réunion Island zijn de enige andere landen, die lychees op hetzelfde moment als Zuid-Afrika produceren. Dit is tegengesteld aan het seizoen en de binnenlandse productie in de VS en China. De grootste lychee-producenten, China en Vietnam, oogsten van mei tot juni. Dit valt samen met de Amerikaanse binnenlandse productie in Florida.

Voor meer informatie:
Derek Donkin
Subtrop
Tel: +27 153073676
Email: derek@subtrop.co.za
www.subtrop.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.