Asda komt met '100% duurzame' bananen

Vanaf maart 2016 zal Asda 100% duurzame bananen leveren, waarvan 93% afkomstig zal zijn van Rainforest Alliance gecertificeerde telers en de overige 7% van Fairtrade telers.

Michael Gidney, directeur van Fairtrade Foundation, legt uit dat de weg naar duurzaamheid niet ophoudt bij certificering alleen. "Echte duurzaamheid begint ermee dat telers een eerlijke prijs voor hun producten ontvangen, hetgeen een essentiële kwestie binnen de bananensector is."

Alleen Fairtrade garandeert de betaling van Fairtrade prijzen en aanvullende premies aan kleinschalige telers en landarbeiders waarmee zij hun ondernemingen verder kunnen uitbreiden."Wanneer men kijkt naar de supermarktprijzenslag in het Verenigd Koninkrijk, wil de consument er zeker van zijn dat de productiekosten van producenten gedekt zijn, of het nu gaat om bananen uit Zuid-Amerika of melk van eigen bodem," licht Gidney toe.

"In 2014 ontvingen de retailers Asda en Tesco ruim 181.000 mailberichten met het verzoek om een groter aanbod van Fairtrade bananen in hun winkels. In het geval van Asda, betekent dit meer dan de 7% die op dit moment aangeboden wordt. "We vinden het jammer dat we dit verzoek van onze klanten nog niet hebben kunnen honoreren," aldus Gidney.

Bezoek fairtrade.org.uk voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.