Jalisco: de tweede grootste exporteur van avocado's in Mexico

Het Ministerie van Plattelandsontwikkeling van Jalisco (Seder) heeft bekendgemaakt dat Jalisco de tweede grootste exporteur van avocado's in Mexico is op de regio Michoacan na. Het bureau meldde dat de regio 100.000 ton avocado per jaar produceeert op een areaal van 14.976 hectare verspreid over 37 gemeentes.

Het hoofd van Seder, Hector Gutierrez Padilla, zei dat de avocadoteelt was gegroeid door de modernisering. "Een boomgaard in Michoacan heeft een gemiddelde dichtheid van 100 bomen, terwijl een boomgaard in Jalisco 470 bomen heeft," zei hij. Jalisco verwacht een grotere deelname aan de avocado-export zodra de autoriteiten van de VS een verklaring van afwezigheid van ongedierte afgeven voor de verschillende gemeentes. De VS wordt gezien als de belangrijkste markt voor avocado's in de wereld, door de telers van dit fruit. 

Padilla Gutierrez opende de nieuwe verpakkingsfaciliteit van de Cerritos Group in Zapotlan El Grande. 80 miljoen pesos (€4,4 miljoen) werd geïnvesteerd in de faciliteit die 150 banen zal genereren. Het complex heeft 5.000 vierkante meter voor het verwerken van 50 containers van 22 ton per week.

De commerciële waarde van Mexicaanse avocado's komt neer op 20.715 miljoen peso's (€1.139 miljoen), waarvan 17.452 miljoen (€960 miljoen) afkomstig is uit Michoacan en 1.393 miljoen (€77 miljoen) uit Jalisco.

Data
De vijf grootste avocado producerende gemeentes in de staat zijn Zapotlan El Grande, Concepción de Buenos Aires, Tamazula, Tapalpa, en Zapotiltic.

Bron: unionjalisco.mx

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.