Duitsland: Einde uienoogst in zicht

In de groententeeltregio's in de Duitse deelstaat Niedersachsen is de ui wijd verbreid. Dit jaar zal men hier op een areaal van circa 2.000 hectare vermoedelijk 110.000 ton uien oogsten. Daarmee is de deelstaat met een kwart van de totale Duitse productie de grootste uienproducent van Duitsland, meldt de 'Landvolk-Pressedienst'. In z'n totaliteit valt de uienoogst volgens de AMI in Duitsland zeer verschillend uit. In het noorden en oosten is de oogst vertraagd vanwege een vertraagde afrijping. In totaal kon 21 procent van de uien tot aan 1 oktober nog niet geoogst worden. Dat is een duidelijk hoger percentage dan in andere jaren. In 2014 had men op deze peildatum met 223.000 ton reeds tien procent meer uien geoogst en opgeslagen dan in het voorgaande jaar.


Foto: Landvolk

"We zullen deze week het uienseizoen afsluiten", zegt Erich Spörr. De verkoopleider van GROKA in Dollbergen verkoopt consumptieaardappelen en consumptieuien van circa 120 telers uit de regio Hannover, Peine, Celle en Gifhorn. "Door de late oogststart konden enkele handelspartners niet op tijd beleverd worden, waardoor zij uien uit de Pfalz af gingen nemen. Hierdoor heeft de prijs zich duidelijk gestabiliseerd", zegt Erich. Van deze hoge prijzen profiteren telers en handelaren in het noorden van het land ook nu nog, zo vlak voor het einde van de oogst. Per 100 kilo losse uien ontvang GROKA momenteel 22 euro. De aanleverende telers vernemen hun definitieve uitbetalingsprijs echter wanneer de totale oogst is verkocht.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.