Australische amandelsector neemt positie Californië over

Vanwege de droogte in Californië is de Australische amandelproducent, Paul Rossetto, er van overtuigd dat de Australische amandelsector de leidende positie van de Californische amandelsector in de toekomst over zal nemen.

De Amerikaanse staat Californië, goed voor 70% van de wereldwijde amandelproductie, kampt al vier jaar met extreme droogte. "Wanneer de droogte onderbroken wordt, zal het de sector nog eens vier jaar kosten om weer op volle productie te draaien. Naar verwachting zal tegen die tijd de vraag naar amandelen met 40% gegroeid zijn," legt Rossetto uit.

Vijf jaar geleden legde Rossetto een amandelareaal van 40 hectare aan, voorzien van druppelirrigatie. "Aanvankelijk hield ik mij bezig met de druiventeelt maar het vernieuwen van contracten met wijnproducenten verliep moeizaam. Om deze reden ben ik volledig overgegaan op de teelt van amandelen en ben ik een vijfjarig leveringscontract met Almondco aangegaan," licht Rossetto toe.

De amandeloogst vindt plaats in de maand februari.

Bron: goodfruitandvegetables.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.