Lokale prijzen hoog

Chinese appelexport daalt, import stijgt

De Chinese appelmarkt is langzaam herstellende van het lastige seizoen van vorig jaar. Het jaar 2013 stond in het teken van hoge appelprijzen waardoor begin 2014 groothandelaren grote voorraden appelen insloegen. Dit had tot gevolg dat de appelprijs het hoogste niveau sinds 2010 bereikte. Aan het eind van het seizoen waren er echter nog aanzienlijke overschotten onverkochte appelen in opslag.

Qixia Hengyuan Commercial Trade bezit een appelareaal van 5.000 hectare in de provincie Shandong met een jaarlijkse productie van 10.000 ton. Exportmanager Ma legt uit dat, hoewel de appelprijs inmiddels weer langzaam terugkomt op het normale niveau, het nog wel even zal duren voordat de markt weer stabiel is. Als gevolg hiervan neemt de appelinvoer toe. De importvolumes zijn verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. "Importappelen zijn even duur als binnenlandse appelen maar beter van kwaliteit," aldus Ma.


Het team van Qixia Hengyuan Commercial Trade op Asia Fruit Logistica in september 2015. Van links naar rechts, Likun Yang, Francis Chang from Viva Tiger, Sara Chang, Li Gaochen and Sui Xipeng. Sara Chang is directrice van het bedrijf.

"Onze exportvolumes en prijzen zijn niet veel anders dan vorig seizoen en daar zijn we blij mee, gezien de huidige problemen op de exportmarkt. De appelexport vanuit de provincie Shadong is met 25% gedaald. Eén van de hoofdredenen hiervan is dat de huidige appelprijs boven de wereldwijde gemiddelde prijs ligt. Een andere reden is het feit dat Rusland, één van China's voornaamste afzetmarkten, minder invoert als gevolg van economische problemen.

"Momenteel exporteren wij uitsluitend. We begeven ons niet op de binnenlandse markt omdat we weten dat het vanwege de harde concurrentie moeilijk is om een stabiele markt te vinden in China. We verkopen onze appelen aan Oost-Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Oost Azië."


Mevrouw Ma
QiXia Hengyuan Commercial Trade
http://hyuanfruit.globalimporter.net
Contact number: +8615166828608
Email: Jenny@hengyuanfruit.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.