Steeds meer Israëlische paprika's naar de VS

Vorig seizoen waren de prijzen laag voor kaspaprika's geproduceerd in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Dubbele cijfers werden nauwelijks gehaald. Dit seizoen levert het product goede prijzen op: voor een doos wordt zo'n 20 dollar neergeteld.De markt is daardoor ook goed voor Israëlische exporteurs zoals MOR USA. In de afgelopen jaren nam de export naar de VS sterk toe. "Twee seizoenen geleden bedroeg de omzet van MOR naar de VS ongeveer 30.000 stuks. Vorig seizoen exporteerden we ongeveer 200.000 stuks," zo stelt Gary Tozzo van MOR USA. "Ongeveer 60% van de paprika's werden per containerschip overgebracht en de rest via luchtvracht. Dit seizoen verwachten we op zijn minst om onze export over zee te verdubbelen en de luchtvracht met 30 procent." Opmerkelijk, want het areaal, bestemd voor paprikateelt, is in Israël de voorgaande jaren gedaald. De totale volumes zijn gedaald, maar MOR's netwerk van telers is toegenomen.Prijs
"Ons paprikaseizoen begint wanneer de aanvoer in Ontario daalt", aldus Tozzo. "De productie stopt voor veel telers rond Thanksgiving . Mexico gaat het hele jaar door, maar de volumes zijn tot medio december niet geweldig." Bovendien hebben de watertekorten in Californië de productie van vollegrondspaprika negatief beïnvloed. De prijzen voor kaspaprika's zijn verhoogd, mede door de retailsector. "De timing is goed voor de Israëlische paprika's," stelt Tozzo. "We kunnen onze paprika's overvliegen en er zijn altijd klanten die bereid zijn om extra te betalen voor versheid. Voor de consument zijn deze paprika's qua prijs een goede optie als we in staat zijn om een snelle lijn van Israël naar New York te vinden."
MOR USA exporteert ook via de lucht biologische paprika's uit Israël. Tozzo: "De markt is momenteel zeer sterk en we zien in de regio New York prijzen die rond 28 euro liggen." MOR's paprikaseizoen loopt van eind oktober tot en met maart tot begin april voor zowel de conventionele als de biologische paprika.

MOR USA vergroot aanbod
De wortelexport uit Israël wordt dit jaar naar verwachting verhoogd, aldus Tozzo. Hoewel het seizoen tot februari nog stil ligt, zijn er plannen om de export met ten minste 20 containers te verdubbelen. "We werken samen met een teler en verpakker om onze beschikbaarheid van verpakte wortelen te verhogen met zakken van 0,45, 0,90 en 2,25 kg, tezamen met zakken van 23 kg." MOR USA biedt in drie weken tijd ook verse kruiden, (biologische) Medjool-dadels en Sharon-fruit aan Noord-Amerika.

Voor meer informatie:
Gary Tozzo
MOR USA, Inc.
Tel. (610)268-2260
gary@morusagroup.com
www.morusagroup.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.