Ontbijt in trek, maar fruit gaat er niet in

Kinderen zijn de afgelopen jaren steeds vaker gaan ontbijten. Bijna 90 procent van de kinderen op de basisschool ontbijt elke dag. Dat is 10 procent meer dan tien jaar geleden. Het vaakst (71 procent) wordt gekozen voor brood met zoet beleg. Fruit (8 procent) en groenten (2 procent) zijn weinig populair, blijkt uit onderzoek onder ruim duizend basisschoolleerlingen in opdracht van het Nationaal Schoolontbijt dat vandaag voor de dertiende keer van start gaat.

Dat schoolontbijt is na kritiek in 2013 op de inhoud – bijvoorbeeld hagelslag – de laatste jaren telkens een stukje aangepast en nu nog 'gezonder' geworden. Zo zit er dit jaar groente bij het ontbijt.

Ruim vier procent van de kinderen ontbijt alleen. Verreweg de meeste leerlingen (82 procent) ontbijten met hun moeder en in de helft van de gevallen ook met de vader erbij. Twee derde van de kinderen vindt hun ontbijt gezond en 7 procent denkt dat hun ontbijt niet gezond is. Vier procent zegt het niet te weten.

Bron: Telegraaf

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.