VS: minder aardappelen geoogst

De aardappeloogst in Idaho is vorige maand afgerond. Ondanks goede oogstomstandigheden is de opbrengst dit jaar iets lager dan die van vorig seizoen. De markt was net als het aanbod stabiel.

"We hadden geen problemen tijdens de oogst, die rond 15 oktober werd uitgevoerd," zegt Jim McBride van Mart Produce. "Het weer was perfect. Misschien zelfs iets te perfect, omdat het iets te warm was. Ik denk dat het warme weer de opbrengst heeft beïnvloed." Hij schat dat de opbrengst dit jaar ongeveer 4% lager uitvallen dan bij de vorige oogst. De telers in Idaho produceren voornamelijk Russets. Het aanbod hiervan is stabiel geweest.

"De prijzen zijn iets hoger dan vorig jaar," zegt Jim. "De markt zal waarschijnlijk niet veranderen in de komende paar weken. We zullen met zwaar aanbod de vakantiedagen binnen gaan en misschien kunnen de prijzen iets hoger uitvallen als het aanbod afneemt aan het begin van het nieuwe jaar." Op 5 november waren de prijzen van tienpondszakken Russet Burbanks uit Idaho tussen de $5,00 en $6,00 (€4,60 en €5,52) en de prijzen van vijf tienpondszakken aan Norkotah-aardappelen waren tussen de $4,50 (€4,14) en $5,50 (€5,06).

Voor meer informatie:
Jim McBride
Mart Produce
+1 208 436 0611

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.