Aankoop T&G pakt goed uit

BayWa sluit derde kwartaal goed af

BayWa AG heeft een significante groei gerealiseerd in de EBIT (earnings before interest and tax) van ruwweg 35 miljoen euro
over het derde kwartaal van 2015. Op jaarbasis steeg de EBIT naar 75,3 miljoen euro (2014: 74,4 miljoen euro) over de eerste negen maanden van dit jaar. De omzet kwam uit op 11,1 miljard euro, een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. Toen kwam de omzet uit op 11,4 miljard euro.

De groei van de multinational is vooral te danken aan de goede resultaten in het landbouwsegment en de duurzame energietak van het bedrijf. Het bedrijf verkocht in het derde kwartaal zes grote windmolenprojecten. Ook de resultaten in de AGF stegen, mede dankzij groei binnen het Nieuw-Zeelandse T&G.

De omzet in de landbouwdivisie, waaronder niet alleen de handel in AGF valt, maar ook landbouwmachines, kwam tui op 7,69 miljard euro. Een jaar eerder was dat 7,7 miljard euro. EBIT na de eerste negen maanden kwam uit op 63,9 miljoen euro. Een jaar eerder was dat 69,8 miljoen euro. De tak opende ook nieuwe verkoopkanalen in Noord-Afrika en de Arabische landen.

De fruithandel presteerde ook goed. De omzet na de eerste negen maanden kwam uit op 473,7 miljoen euro. EBIT kwam uit op 22,1 miljoen euro, een stijging van 38,6 procent (2014: 15,9 miljoen euro). Het segment profiteerde van de groei en aankoop van T&G. De Duitse fruithandel was stabiel, mede dankzij een lichte stijging in de appelprijs.

Meer informatie:
Marion Danneboom
BayWa AG
Tel: +49 89/92 22-36 80
E-mail: marion.danneboom@baywa.de
Website: www.baywa.com/

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.