Fruit Attraction

Huelva's fruit belangrijk voor Spaanse agrosector

De zevende editie van de Fruit Attraction in Madrid, mede georganiseerd door IFEMA en FEPEX, heeft producenten en exporteurs uit Huelva in contact gebracht ​​met klanten uit de hele Europese Unie. De Spaanse regio probeert hiermee zowel zijn positie op de belangrijke markten te versterken, alswel om de bestaande samenwerking met nationale supermarkten in Europa en zelfs in Azië en het Midden-Oosten te continueren.Dit wordt onderschreven door Huelva's producenten en exporteurs, zoals José Antonio Martín (Agromartín), een van de vertegenwoordigers van Plus Berries. "Dit jaar was er meer aandacht dan in voorgaande jaren. De beurs heeft tot een versterking van onze handelsbetrekkingen met bestaande klanten en nieuwe bedrijven gezorgd, zowel op de binnenlandse markt als in Engeland of Duitsland."

De manager van Cuna de Platero, Juan Báñez, stelde dat de Fruit Attraction "zeer positief is met bevredigende resultaten, die vertrouwen geven voor de toekomstige seizoenen." Cuna de platero presenteerde zich op de beurs met promotionele en informatieve activiteiten gericht op de voedingswaarde van rode vruchten, alsmede op hun buitengewone gastronomische kwaliteiten.

Grufesa, een andere fruitproducent uit Huelva, introduceerde op de Fruit Attraction zijn nieuwe blauwe bessen onder de merknaam Mr.Blue, die volgens Carlos Cumbreras, manager van Grufesa, "laten zien dat we ons blijven ontwikkelen en aandacht besteden aan de eisen van de consument."De manager van de Association of Producers and Exporters of Strawberries van Huelva, Rafael Domínguez, stelde ook dat deze editie van de Fruit Attraction een groot succes was. "We hebben vele commerciële contacten kunnen leggen met name op het gebied van productie en innovatie en om nieuwe klanten te bereiken." Dominguez benadrukte dat op de Fruit Attraction een evenement dat jaarlijks blijft groeien, de stand van Freshuelva werd bezocht door de ministers van Landbouw, Isabel García Tejerina, en Werkgelegenheid, Fatima Báñez. Dit toont volgens Dominquez de kracht van de aardbeiensector in Huelva, "door het creëren van welvaart en werkgelegenheid in de binnenlandse agrosector."

De staatssecretaris van Immigratie en Emigratie, Marina del Corral, en de plaatsvervangend algemeen directeur van de Immigratie, Carlos Mora, waren ook positief gestemd over Huelva's aardbeien. De Andalusische wethouder van Landbouw, Carmen Ortiz, was ook te gast bij de presentatie van Freshuelva Partners, waarmee Freshuelva erkenning gaf aan de desbetreffende bedrijven die samenwerken met aardbeiproducenten en -exporteurs uit de regio Huelva.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.