Oostenrijk: wortel- en uienprijzen stabiel

Uien
De uienmarkt in Niederösterreich gedraagt zich stabiel en de situatie is in week 45 vrijwel gelijk gebleven aan de voorgaande week. De binnenlandse afzet verloopt op een rustig niveau, zoals gebruikelijk in november. De export richting Oost- en Zuidoost-Europa verloopt gestaag, maar qua prijs lijkt hier voorlopig het maximale behaald te zijn. De telersprijzen zijn stabiel gebleven op het niveau van de voorgaande week. Aan het begin van week 45 betaalde men voor losse uien afhankelijk van de grootte tussen 18 en 22 euro per 100 kg.


Uienprijzen week 45/2015 - Meest voorkomende telersprijzen aan het begin van de week

Wortelen
De Oostenrijkse wortelmarkt is nog steeds goed in evenwicht. Bij koele en droge weersomstandigheden vordert het oogsten van opslagwaren goed. Midden november zal de oogst hiervan grotendeels zijn afgesloten. De beschikbare hoeveelheid is momenteel ruim voldoende. De binnenlandse afzet verloopt rustig, zoals gebruikelijk in november. Ook worden er momenteel maar kleine hoeveelheden geëxporteerd. De telersprijzen lagen in week 45 op hetzelfde niveau als in de voorgaande week. Voor wortelen in een zak van 1 kg werd meestal 55 tot 58 euro per 100 kg betaald.


Wortelprijzen week 45/2015 - Meest voorkomende telersprijzen aan het begin van de week

Bron / auteur: www.lko.at / DI Marianne Priplata-Hackl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.