Chili wil export verdubbelen

Met investeringen in de infrastructuur en het betreden van internationale markten hoopt Chili de komende 10 jaar de export van AGF en vee te verdubbelen naar €32,60 miljard. Vorig jaar bereikte de Chileense export van onder meer druiven en blauwe bessen een waarde van ruim €14,89 miljard: het drievoudige van 10 jaar geleden.

Het land heeft ook een leidende positie op het gebied van walnoten- en kersenexport. "De vraag naar levensmiddelen blijft wereldwijd stijgen vanwege de groeiende wereldbevolking. Ons doel om in de komende 10 jaar onze export te verdubbelen is dan ook realistisch," licht landbouwminister Carlos Furche toe. Hij gaf tevens aan dat de waarde van de AGF-export volgend jaar mogelijk de €16,75 miljard zal bereiken. Tegen 2020 zal dit naar verwachting €18,61 zijn. 

De AGF-export zal dit jaar naar verwachting echter met 5% tot 8% dalen. Het land zal jaarlijks €232 miljoen investeren in de bouw en het herstel van dammen om de agrarische sector, die te lijden heeft onder de droogte, te stimuleren. Nieuwe technologieën zullen toegepast worden om de irrigatie van 1,2 miljoen hectare grote landbouwareaal te verbeteren. Chili maakt samen met twaalf landen onderdeel uit van het Trans-Atlantische Handelsverdrag ter bevordering van de levensmiddelenexport.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.