Camposol keert terug op obligatiemarkt na El Niño

Eén van 's werelds grootste avocadoproducenten, het in Lima gevestigde Camposol, wil volgend jaar zijn rentree maken op de internationale obligatiemarkt. Het bedrijf hoopt op deze manier zijn verliezen te compenseren in de hoop dat de zorgen van investeerders omtrent El Niño tegen die tijd afgenomen zullen zijn.

Camposol voozitter, Samuel Dyer, legt uit dat het bedrijf aan het einde van het Peruaanse regenseizoen ter waarde van €186 miljoen aan obligaties zal uitgeven ter compensatie van schuldpapieren die in 2017 aflopen. 

De laatste drie maanden zijn de obligaties van Camposol met 19 procentpunt gestegen. Tegelijkertijd voorspellen weerdiensten de krachtigste El Niño van de voorbije 20 jaar, die mogelijk zal leiden tot hevige stortregens, die schade toe zullen brengen aan de agrarische sector in Noord Peru. Deze zorgen zijn echter niet geheel terecht, vindt Dyer, omdat de meest winstgevende gewassen, avocado's en blauwe bessen, tegen die tijd al geoogst zullen zijn. De productie van beide gewassen zal volgens Dyer volgend jaar recordhoogtes bereiken.

"Wanneer we terug op de markt komen, doen we dat na El Niño, in april," legt Dyer uit. "We zijn zeer positief gestemd over de markt en verwachten een zeer goed jaar volgend jaar." 

Camposol, de grootste exporteur van witte asperges ter wereld, heeft de productie hiervan beperkt en de teelt van blauwe bessen uitgebreid. De blauwebessenproductie zal dit jaar naar verwachting goed zijn voor 40% van de omzet. De productie van blauwe bessen zal volgend jaar verdrievoudigen naar zo'n 14.000 tot 15.000 ton, een volume dat gelijk is aan de jaarlijkse blauwebessenproductie van Argentinië.


Voor meer infromatie:
Beate Lowe-Navarro
BLN Communications
Tel: +49 421 591435
Fax: +49 421 5979934
Email: bln@bln-communications.com
www.camposol.com.pe

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.