Wyboud Kloppenburg, Modesta:

"Pas op, je koopt geen auto, maar een verwerkingslijn!"

"Het proces van een auto kopen is een simpel en ouderwets proces. U stapt de showroom binnen en loopt even rond, krijgt een bak koffie, praat wat met de verkoper en vergelijkt alle modellen. U kiest er één uit en vraagt een prijs aan. Ditzelfde proces doorloopt u bij de con-collega van de dealer. U vergelijkt prijzen, voor en nadelen, bepaalt welke verkoper u aardiger vindt en zoekt de hoogste korting op. U koopt de auto", zo begint Wyboud Kloppenburg van Modesta.

"Een auto is een machine, die goed individueel te beoordelen en te kopen is. Een auto opereert namelijk (bijna) altijd individueel. Het is geen onderdeel van een machine lijn. Het kan dus niet een bottleneck zijn in een machinelijn. Maar toch behandelt u, de AGF verwerker, het proces van het kopen van een machine ten behoeve van uw verwerkingslijn hetzelfde als dat van een auto kopen. Tijdens het proces van het evalueren van een machine op prijs en specificaties wordt de rest van de machinelijn vaak vergeten of te weinig rekening mee gehouden. Wat voor gevolg heeft deze machine voor de toevoer, verpakking, waste handling van mijn producten? Vaak hebben de verwerkers een idee over hun fabriek en proces, een soort ideologie. U heeft een idee. Een bepaald doel moet behaald worden. Het proces moet aangepast worden om dit idee of doel te behalen zonder ooit de vraag te stellen aan uzelf: Is dit het juiste idee?"

"De Onion Tech Alliance (OTA) biedt de moderne aanpak voor het implementeren of aankopen van nieuwe machines in bestaande verwerkingslijnen of compleet nieuwe verwerkingslijnen. Samen met de klant bekijken wij wensen en helpen wij het ontwerp te realiseren, of helpen wij het idee achter het ontwerp aan te passen en vervolgens te realiseren. Technologie heeft de laatste decennia grote stappen gemaakt waardoor er nu interessante kansen liggen voor de verwerkers. Factoren zoals traceerbaarheid, kwaliteitscontrole, lage exploitatiekosten en een goede Return On Investment worden steeds belangrijker maar vooral toegankelijker! Het optimum kan pas bereikt worden wanneer met al deze factoren rekening wordt gehouden vanaf het begin."

"De expertise binnen het OTA team varieert van engineering tot kwaliteit sortering en van kisten kantelaars tot stofafzuiging. Alle facetten en uitdagingen binnen de processen van een verwerkingslijn kunnen door ons getackeld worden. We helpen met het ontwerpen van de lijn en denken na over uw idee. We tonen u de kosten vermindering per kilo. Een slimmere investering kan resulteren in betere marges. U koopt uiteindelijk toch ook niet een benzine-auto als u meer dan vijftigduizend kilometer per jaar rijdt", zegt Wyboud.

"Stofafzuiging en het verwerken van de reststoffen zijn elementen van de verwerkingslijn die vaak worden vergeten of pas op het allerlaatst in het ontwerp meegenomen worden. Door het implementeren van goede oplossingen voor verwerkingslijnen vermindert de vervuiling op de lijn en verbeteren de arbeidsomstandigheden. Luchttechniek is oud en simpel. Toch wordt er niet goed over nagedacht. Een goed voorbeeld zijn de afzuigkappen boven de banden t.b.v. de afzuiging. Probeert u eens een beetje suiker uit uw handpalm te zuigen. Bespaar u de moeite. We verklappen het resultaat. Dat lukt dus niet. Stof en restmateriaal is pas goed af te zuigen wanneer het beweegt."


Modesta (stofafzuiging en reststofverwerking) heeft 'wind zifting' ontworpen en geïntroduceerd. Inmiddels is deze oplossing een bewezen oplossing en al bij meerdere bedrijven geïntroduceerd. Stof en loof worden beter en efficiënter verwijdert. Door dit soort oplossingen in het ontwerp van de verwerkingslijn mee te nemen worden de resultaten beter en blijven de kosten beperkter. Onze manier van denken is anders dan die van onze con-collega's. Patronen filters raken snel verstopt en moeten snel vervangen worden. Dit is behalve tijdrovend ook heel kostbaar. Door het verstoppen van de patronen raakt het systeem onnodig belast. Onze systemen gebruiken andere technologieën die, samen met cascade regelingen, 3 millimeter dikke solide constructies en persluchtreiniging, zorgen voor een betere werking en langere levensduur van uw stofafzuiging én de rest van uw lijn.


De Modesta Blower Beam

"Samen met Longobardi Srl (kwaliteit sortering) hebben wij de Modesta Blower Beam ontworpen. Dit systeem zorgt voor een schone luchtstroom op de sorteer machine en verwijdert stof en loof van de lijn. Tevens droogt de luchtstroom de lijn na het wassen van de cup. Dit is een goed voorbeeld van OTA expertise en zorgt voor betere prestatie van de lijn en een tevreden klant", besluit Wyboud.

www.oniontechalliance.com
www.modesta.nl

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.