



Abonneren
Vacatures
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Ervaring in Mexicaanse tuinbouw
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
- Teamleider Productie
- Productiemedewerker
Top 5 - gisteren
- Nieuw-Zeelandse coöperatie koopt kas van de familie Levarht
- "Groenteprijzen in Spanje corresponderen nog niet met snel dalende prijzen in Nederland"
- Aanstaande maandag massale staking in Duitsland: "Alle sectoren doen mee"
- "Kleine stagnatie uienprijs was de eerste terugval van het jaar"
- Martens Asperges werkt samen met Fruitbedrijf Huids aan verdere ontwikkeling eigen afzet
Top 5 - afgelopen week
- "Zoals de prijzen nu zijn, heb ik nog nooit meegemaakt"
- “Dit is een winkel die al 30 jaar niet meer bestaat”
- "We kunnen als kleinere coöperatieve een mooi alternatief zijn voor twijfelende telers"
- Conservenfabriek moet onterecht ontslagen directeur miljoen betalen
- "Prijsniveau Egyptische uien dichtbij Hollandse"
Top 5 - afgelopen maand
- MSC neemt grootste containerschip ter wereld in de vaart
- "Zoals de prijzen nu zijn, heb ik nog nooit meegemaakt"
- “We hebben een ongelofelijk eerste jaar achter de rug”
- "Gelukkig is er meer begrip bij klanten dat tariefverhogingen onontkoombaar zijn"
- "Dankzij onze focus op reefers kunnen klanten tot 's avonds bestellen voor levering de volgende ochtend"
Weer
Reactie GroentenFruit Huis op nieuwe richtlijnen Gezondheidsraad
"Merkvorming nodig om AGF-consumptie te stimuleren"
Consumenten eten korter, vaker en overal. Ze zijn meer onderweg, maar kunnen lang niet altijd terecht voor een gezonde maaltijd of tussendoortjes die een belangrijk deel van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit kunnen leveren. Samenwerking tussen alle schakels is daarbij het sleutelwoord. Dat blijkt al eerder uit de resultaten van een breed samengestelde denktank over de vraag waarom de consumptie achterblijft bij alle aandacht die er is voor groenten en fruit. Verder werkt de groente- en fruitsector in diverse onderzoeksprojecten samen met onder andere retail en horeca. Ze doet dit in het Publiek Private Samenwerkingsproject 'Meer groente en fruit voor iedereen'. "Op dit gebied is nog een wereld te winnen", aldus Gert Mulder, directeur GroentenFruit Huis.
Meer groente eten
Er lopen diverse onderzoeken onder andere op de werkplek, de middelbare school, het kinderdagverblijf en in de horeca. Uit de eerste resultaten van een onderzoek bij een bekende Nederlandse horecaketen, blijkt dat als er meer groenten op het bord wordt geserveerd, er ook beduidend meer groente word gegeten.
Ruimte voor merkvorming
"Een hogere consumptie van groente en fruit vraagt om gedragsverandering van zowel consumenten als ook ondernemers en dat is moeilijk," Aldus Gert Mulder. "Niet voor niets zei Staatssecretaris Dijksma eerder deze week tijdens de ondertekening van de Green Deal Verduurzaming Voedsel dat er een activistische overheid nodig is om dit te ondersteunen. Innovatie in de sector moet worden beloond. Er moet meer ruimte komen voor merkvorming. Dan kunnen producten en diensten die het de consument makkelijker maken beter hun weg naar de markt vinden. Ondersteuning van de overheid bij de activiteiten die wij als sector ontwikkelen kan daarbij helpen." Hij onderschrijft bovendien het initiatief van NGO Natuur en Milieu dat pleit voor nul procent BTW op groenten en fruit. De opbrengsten hiervan zouden onder andere ten goede moeten komen aan innovatie en dat drukt de maatschappelijke kosten.
Meer informatie:
GroentenFruit Huis
T: 070 3355010
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-24 Britse voedselprijsinflatie hoogste in 45 jaar
- 2023-03-23 EU landbouwcommissie stemt over budget voor groenten en fruit op school
- 2023-03-15 Inschrijving groente-inspiratieprogramma voor kinderen van start
- 2023-03-15 "Verse groenten en noten kunnen kans op dementie fors verlagen"
- 2023-03-14 Onderzoeksproject ter bevordering gezonder eetpatroon Haagse Moerwijk
- 2023-03-13 Eén dag vlees en zuivel vervangen bespaart ruim 40% uitstoot van broeikasgassen
- 2023-03-10 Is groentepuree minder gezond dan hele groenten?
- 2023-03-07 VU-onderzoeker: "Begin morgen met schrappen btw groenten en fruit"
- 2023-03-06 Betalen Belgen in 2024 ook geen btw meer op groenten en fruit?
- 2023-03-03 Nieuw-Zeelanders moeten flink in buidel tasten voor AGF
- 2023-02-17 Beïnvloedt voedingspatroon effect immunotherapie bij ernstige huidkanker?
- 2023-02-14 Onderzoeksrapport afbakening groenten en fruit voor btw-verlaging eind maart afgerond
- 2023-02-07 Duitsland: Bananen stoten appelen van de troon
- 2023-02-07 Richtlijnen goede voeding gelden ook voor mensen met hart- en vaatziekten
- 2023-02-02 Vlaanderen en Nederland gaan samenwerken voor voedselinnovaties in de zorgsector
- 2023-02-02 "Genoeg groenten binnenkrijgen? Dan zijn er slimmere keuzes dan sla"
- 2023-02-01 AGF-consumptie blijft onder druk staan in Europa
- 2023-01-31 Freshriders overhandigen cheque van €36.000 aan Daniel den Hoed-kliniek
- 2023-01-30 Bijna helft leerkrachten ziet kinderen junkfood eten bij lunch
- 2023-01-27 Zorgt een gezonde landbouwgrond ook voor gezonde darmen?