19 vluchtelingen aangetroffen tussen lading mandarijnen op DC Colruyt

De vluchtelingen werden dinsdagochtend rond 7.00 uur aangetroffen in een vrachtwagen op het Colruyt distributiecentrum in Halle. De vrachtwagen was geladen met mandarijnen. "Het gaat om 19 personen waaronder vooral Syriërs, Irakezen en waarschijnlijk ook Iraniër. Ze zijn overgebracht naar het lokaal politiebureau in Halle," aldus Dirk Michiels van de lokale politie. "De chauffeur, een Spanjaard, zal nog verhoord worden."

Uit het verhoor met de chauffeur bleek dat de man helemaal niet op de hoogte was van de aanwezigheid van de vluchtelingen in zijn oplegger. Hij mocht intussen vertrekken. De 19 vluchtelingen verbleven een tijdje in Halle waar de communicatie met met de politie moeizaam verliep door een gebrek aan tolken. Uit de eerste verhoren bleek wel dat ze afgelopen nacht of in de vroege ochtend in Noord-Frankrijk in de vrachtwagen zijn geklommen. Ze hoopten uit te komen in Calais. De Dienst Vreemdelingenzaken zal nu moeten beslissen wat er met hen zal gebeuren.

Later die avond waren alle 19 vluchtelingen vrijgelaten met het bevelschrift om het land zo snel mogelijk te verlaten.

Bron: Persinfo

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.