Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Arjan Freriks, Hagranop:

"Vrij uitzonderlijk dat er al zo veel peenexport is geweest"

Tholen - De oogst van bewaarpeen is al enkele weken in volle gang. Na volgende week zal deze zo goed als klaar zijn. Dit vertelt Arjan Freriks van Hagranop. "De oogst verliep voorspoedig. Na een periode van regen zijn de weersomstandigheden goed gebleven vanaf het begin van de bewaarpeenoogst tot nu toe." Volgens hem zijn de opbrengsten in Nederland erg wisselend. "In het noorden zijn de kistenopbrengsten goed. In de Flevopolders is het wisselend maar gemiddeld gezien toch wel lager. Ditzelfde geldt voor het zuidwesten. Al met al is er landelijk een lagere opbrengst."Vriendelijke markt

Arjan geeft aan dat de wortelhandel positief is. "Het is fijn werken zo in een vriendelijke markt. Er is goede vraag naar peen in omliggende landen zoals Duitsland, België en Oost-Europa. Deze landen hebben op dit moment nog eigen wortelen, maar ook hier zijn de opbrengsten een stuk lager. Je ziet dit meteen terug in de goede prijzen. De prijzen van de B-peen liggen rond de 16 tot 17 cent. Grove peen gaat richting de 18 cent, maar daar is momenteel minder aanbod van."

Export
Momenteel is er export naar landen in Oost-Europa, maar ook overzeese landen zoals Afrika. "Het hele zomerseizoen heeft de export doorgelopen. Het is trouwens wel vrij uitzonderlijk dat er nu al zo veel export is geweest dit seizoen. De minder bewaringsgeschikte percelen zijn er nu al niet meer. Normaal gesproken kun je daar tot december in rooien. Ze zijn nu al in de bewaarpeen aan het spoelen. Het is allemaal heel positief. Ook voor de komende tijd zien we de markt blijven vragen. "Veel landen hebben lagere opbrengsten, dus we verwachten een vroege vraag naar onze koelhuispeen."

Voor meer informatie:
Hagranop B.V.
Westermeerweg 17
8309 PZ Tollebeek
Tel: +31 (0) 527 - 276161
Fax: +31 (0) 527 - 276179
info@hagranop.com
www.hagranop.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.