Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Goede vooruitzichten Marokkaanse tomatensector

Tijdens een bijeenkomst van deskundigen uit de tomatensector, die onlangs in Brussel plaatsvond, werd een prognose gegeven voor het Marokkaanse tomatenseizoen 2015-2016. Hieruit bleek dat de tomatenproductie in Marokko volgend seizoen naar verwachting stabiel zal blijven.

Marokkaanse telers gaven aan dat de totale Marokkaanse tomatenproductie volgend jaar mogelijk 803.600 ton zal bedragen: 68% ronde tomaten, 6% trostomaten en 26% cherrytomaten.

Vanwege de hogere productie- en verpakkingskosten blijft de teelt van cherrytomaten achter bij de productie van conventionele tomaten.

In Frankrijk en Nederland liep het seizoen door tot half november en leidde het uitstekende nazomerseizoen tot een verminderd aanbod en een grote marktvraag. Hierdoor steeg de tomatenprijs vanaf augustus tot een niveau boven het vijfjarig gemiddelde.

Ook over prijzen werd gesproken. De Spaanse FEPEX benadrukte het vaststellen van verschillende invoerwaardes voor ronde - en cherrytomaten. Marokko liet weten nog altijd dagelijks de importwaarde vast te stellen in plaats van wekelijks zoals door de EU aanbevolen wordt.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.