Panama: subsidie verbetert uienproductie niet

Het Panamese Institute of Agricultural Marketing (IMA) heeft de laatste 356.000 euro staatssteun uitgekeerd aan de uienproducenten in Nata. Ondanks de steun heeft de uienproductie zich niet kunnen herstellen. Volgens de directeur-generaal van het instituut, Eduardo Carles, is het bedrag bijgeschreven op een rekening van de Nationale Bank. De coöperatie Ariel Chanis, RL (Coasemuach) verdeelt in de komende dagen het geld. "Dit zal een impact hebben op meer dan honderd lokale producenten, die hebben deelgenomen aan de laatste uienproductiecyclus in Nata," aldus Carles.

De voorzitter van de Association of Producers of the Highlands, Augusto Jimenez, stelde dat de lokale productie niet meer concurrerend is door de grote uienimport. 2008 was volgens hem het laatste jaar waarin de lokale telers zelfvoorzienend waren met een productie van meer dan 1.600 hectare.

De overeenkomst tussen het Committee of Agricultural Food Chain en de aardappel- en uienimporteurs zal de import beperken tot ongeveer 9 ton tot 15 december 2015. Bijgevolg is dat de producenten al klaar zijn om met de volgende oogst te beginnen. De Association of Producers of the Highlands verkent momenteel in Costa Rica de mogelijkheden hoe het land de import beperkt zonder internationale verdragen te schenden.

Bron: panamaamerica.com.pa

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.