Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Power Kisten van Rewe voor speciale school in Keulen

Voor kinderen en jongeren is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar ongeveer één derde van de Duitse kinderen (7 tot en met 9 jaar) ontbijt 'soms', 'zelden' of 'nooit' voor het naar school gaan. Tot deze conclusie komt het Duitse onderzoek 'Elefanten-Kinderstudie 2011/2012', waarvoor bijna 5.000 kinderen in de leeftijd van zeven tot en met negen jaar ondervraagd werden. Een eerder gehouden onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kwam tot dezelfde conclusie.Juist het ontbijt is echter belangrijk om op school fit en geconcentreerd mee te kunnen doen. Om deze reden heeft de Rewe Group in 2009 aanvankelijk het project 'Power Tüte' in het leven geroepen. In het kader van dit project kregen scholieren van geselecteerde scholen gratis een gezonde pauzemaaltijd. Sinds de start van het project werden er in totaal meer dan 650.000 'Power Tüten' aan 40 scholen uitgedeeld. Inmiddels is er de opvolger van Rewe: de 'Power Kiste'. Deze is gebaseerd op de kennis die men tijdens het voorgaande project verworven heeft en de feedback van leraren, ouders en scholieren. De Power Kiste is de conceptuele verdere ontwikkeling van de Power Tüte.

Vanaf dit schooljaar ontvangen de scholieren van een speciale school in Keulen twee jaar lang dagelijks Power Kisten, die vol zitten met wisselende levensmiddelen voor de bereiding van een ontbijt op school.

De Power Kiste heeft twee doelen: aan de ene kant moeten kinderen op deze manier de pauzemaaltijd krijgen die zo belangrijk is voor het succes bij het leren en aan de andere kant moet de Power Kiste de zelfstandigheid van de kinderen bevorderen. De kinderen leren namelijk onder begeleiding van de leraar hoe makkelijk het is om een evenwichtige pauzemaaltijd te bereiden. De duur van twee jaar helpt kinderen om van het gezonde ontbijten een gewoonte te maken.

Bron: REWE Group

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.