Ludwig Blendinger:

Vraag overstijgt aanbod biologische sinaasappelen

"In de biologische fruitsector is de vraag naar citrus uit Spanje of Italië momenteel groot", zegt Roman Sauermann van het Duitse bedrijf 'Ludwig Blendinger'. "Van daaruit komen momenteel clementines, sinaasappelen en citroenen van goede kwaliteit." Vanwege de iets vertraagde seizoenstart is er momenteel bij navelsinaasappelen sprake van kleine problemen, " beschrijft Roman de situatie. "Het aanbod is momenteel niet zo groot als de vraag. Daardoor staat de markt hierbij een beetje onder druk."


De directeur van Ludwig Blendinger: Gerhard Dressel

"Slechts een kwestie van tijd"
Voor de groothandelaar is dit echter geen reden voor bezorgdheid. "Het is slechts een kwestie van tijd tot de situatie hier weer wat ontspant", aldus de deskundige. "Over circa een tot twee weken ziet de situatie er weer heel anders uit. Dan zal de toevoer toenemen en zal de markt weer voldoende aanbod hebben."

Biologische kiwi's
"Er is momenteel ook veel vraag naar biologische kiwi's", zegt Roman. Terwijl het seizoen van biologische kiwi's uit Nieuw-Zeeland langzaam ten einde loopt, start Italië momenteel met haar biologische kiwiproductie. "Nu de toevoer van kiwi's uit Nieuw-Zeeland langzaam steeds kleiner wordt, begint het seizoen in Italië. De nieuwste oogst van Italiaanse biologische kiwi's bestaat uit groene en gele kiwi's."

Goede vraag
"Naast het reeds genoemde biologische fruit zijn momenteel ook appelen uit Zuid-Tirol, kaki's uit Spanje, walnoten uit het Franse Grenoble en Medjoul dadels uit Israël zeer geliefd bij onze klanten", verklaart de groothandelaar.

Ludwig Blendinger is een traditierijke fruitgroothandel, gevestigd in de Großmarkt München. Het familiebedrijf werkt sinds 1970 nauw samen met haar producenten van over de hele wereld. Het assortiment van Blendinger omvat circa 120 tot 130 producten. Tijdens de aspergetijd is hier de grootste keuze en de beste kwaliteit aan asperges verkrijgbaar.

Roman Sauermann
Ludwig Blendinger GmbH & Co. KG
Schäftlarnstraße 10, 81371 München
Tel: +49 (0)89 / 7201884 – 0
info@blendinger-frucht.de
www.blendinger-frucht.de


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.