Commissionair Richard Bolle:

"Je moet bijna de baalprijs betalen om aan uien te komen"

Tholen - Uien heeft commissionair Richard Bolle deze week zeker ingekocht, maar de boeren tonen zich wel standvastig. "Je moet bijna de baalprijs betalen, wil je aan uien komen. Maar dat is ook te begrijpen. Die mannen hebben allemaal 20 cent kunnen krijgen en nu ligt het prijsniveau daar net onder. Daarbij zijn ze nog druk op het land met tarwe zaaien, ploegen en de bieten van het land te halen. Dan denken ze nog niet aan verkopen. Maar willen verpakkers een voorraadje aanleggen, dan moeten ze nu instappen. Als men nog een paar weken wacht, dan betaalt men de hoofdprijs."

De commissionair is vol vertrouwen. "Ik verwacht wel dat we voor de Kerst die 20 cent terug krijgen. Brazilië begint al te informeren en dat is een positief teken. Dan kunnen er ook extra grove uien weg en dat kan wat lucht geven op de markt. Voor de industrie gaan er redelijk wat uien naar Polen toe voor 8 cent bruto van het land af en dat is ook geen verkeerde prijs. Over het algemeen is de kwaliteit redelijk goed, maar iets minder dan vorig jaar. Er zijn wat meer dikhalzen, scheurkontjes en wat fusarium. Het tarrapercentage zal een procent of drie hoger liggen dan vorig jaar."

Voor meer informatie:
Richard Bolle
Comissiehandel Samen Sterk
richardbolle@solcon.nl
0653-317 671


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.