Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

App informeert vluchteling over nabijheid supermarkt

Het Nederlandse Rode Kruis komt met een speciale app voor de vluchtelingen in Nederland. De zogeheten Refugee Buddy App geeft informatie over supermarkten in de buurt. De hulporganisatie wil op deze manier onduidelijkheid bij de mensen wegnemen. "De app is een logische aanvulling op onze bestaande hulpverlening'', aldus directeur Gijs de Vries van het Rode Kruis. De app is vanaf eind november in de appstores te vinden in het Arabisch, Frans en Engels.

De app is ontwikkeld in samenwerking met het COA, VluchtelingenWerk Nederland en vluchtelingen zelf. Zij vinden de app erg belangrijk, omdat zij zich in een nieuw land soms verdwaald voelen. "Alsof je in een jungle staat'', zegt Semereab Zeratsion uit Eritrea.

Informatie
Naast vooral praktische kennis voorziet de app ook in informatie over verkeer en vervoer, medische voorzieningen en de cultuur in Nederland. Een redactie, bestaande uit vrijwilligers, verzorgt de nieuwsvoorziening rondom de vluchtelingenproblematiek.

De hulpverleningsorganisatie zegt met Refugee Buddy App aan te sluiten op de eigentijdse informatiebehoefte. "Van de groep vluchtelingen die dit jaar in Nederland aankwam, heeft naar schatting 90 procent een smartphone. Voor velen is die telefoon tijdens de tocht en bij aankomst in een ander land hun steun en toeverlaat, ook om in contact te blijven met verwanten elders'', aldus het Rode Kruis.

Bron: Telegraaf
Publicatiedatum: