Eindhoven Airport twee weken dicht voor werk

Eindhoven Airport gaat komend voorjaar twee weken dicht. De landingsbaan wordt van een nieuwe laag asfalt voorzien. Zolang er wordt gewerkt aan de renovatie kunnen er geen vliegtuigen opstijgen en landen, bevestigde een woordvoerster van het grootste regionale vliegveld van Nederland donderdag naar aanleiding van een bericht in het Eindhovens Dagblad.

De sluiting duurt van 29 mei tot en met 15 juni. Het vliegveld is eigendom van Defensie. Zowel de luchtmacht als de burgerluchtvaart zullen tijdens het werk moeten uitwijken naar andere luchthavens. Eindhoven Airport wordt gebruikt door zeven luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, Transavia en Wizz Air.

Voor de bedrijven is de sluiting een ongemak. Voor inwoners van buurgemeenten, die normaal gesproken de nodige geluidsoverlast ervaren, betekent het twee weken rust.

Bron: Telegraaf


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.