Biocoop opent tijdelijke verpakkingsvrije supermarkt in Parijs

Biocoop (een Franse keten met 357 winkels met biologische en duurzame producten) heeft dinsdag een volledig verpakkingsvrije supermarkt geopend in Parijs. In de Franse winkel zullen 250 producten te koop zijn, waaronder groenten en fruit, maar ook producten als brood, vleeswaren, boter, yoghurt en kaas. De nadruk ligt op lokale producten. Klanten kunnen hun eigen verpakkingen meebrengen.

"Voor degenen die daar niet aan gedacht hebben, zijn in de winkel glazen potten, zakken van biologische katoen en 'algenbollen', 100 procent recyclebare duurzame bollen op basis van algen, te koop", zo is te lezen op de website van de winkel. Biocoop wil met de winkel 'in reële omstandigheden uittesten of een winkel met alleen maar losse, onverpakte producten een permanente ontwikkeling kan zijn'. De duurzame keten verkoopt al 30 jaar losse producten zoals pasta, rijst en koekjes om daarmee de afvalberg aan verpakkingsmaterialen en voedselverspilling te verminderen.

De pop-up winkel zal tot eind december open zijn.

Bron: Nu.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.