Israëlische telers hopen op herstel goede prijzen granaatappelen

Nu Israëlische telers een goede voorraad aan Wonderful-granaatappelen hebben opgebouwd, is er sprake van veel concurrentie in Europa. Maar als het seizoen vordert, hopen Israëlische exporteurs dat de prijzen terugkeren vanuit het slop dat zo kenmerkend is voor de maand oktober.

"Iedereen heeft goede volumes aan het einde van oktober en in het begin van november," zegt Yoav Nakash van Galilee Export. "Niets is gemakkelijk en iedereen worstelt ermee als de markt teveel aanbod heeft. Prijzen zijn op een dieptepunt gekomen, maar we hopen nu dat deze zich gaan herstellen." Omdat het Israëlische seizoen zich tot in maart uitstrekt, kan gebruikt gemaakt worden van markten waar het lokale aanbod voor die tijd opraakt, zoals bijvoorbeeld in Spanje, waar het seizoen afloopt in februari. Maar op dit moment is het moeilijk in Europa."De Europese markt beslaat ongeveer 65% van wat we exporteren," zegt Yoav. "De grote formaten, die meer kunnen zijn dan 750 gram, gaan naar de Russische markt en het Verre Oosten." De vraag is in zowel Europa als in het Verre Oosten toegenomen in de afgelopen jaren, maar dat geldt ook voor het aanbod aan fruit dat beschikbaar is. Twee jaar geleden verscheepte Galilee Export 2500 ton fruit. Vorig jaar was dit 4000 ton en dit jaar raamt Yoav dat ze 6000 ton granaatappelen zullen verschepen. De recente neerslag deed niets om deze forse productie af te remmen.

"We stimuleren de telers om te streven naar premium formaten en een hoogwaardige kwaliteit, zodat we kunnen exporteren," zegt Yoav. "Israël importeert geen fruit, dus kunnen we granaatappelen in de lente en vroeg in de zomer verkopen. Maar afgezien daarvan is de lokale markt niet zo goed."

Galilee Export is uitgegroeid tot de tweede grootste exporteur van avocado, citrus en andere AGF in Israël. "We begrijpen de vraag van onze klanten en beantwoorden aan hun verwachtingen. Onze grootste prioriteit is ervoor zorgen dat de klanten producten van hoge kwaliteit krijgen. Galilee Export heeft een groei van 30% verkregen, dankzij nieuwe plantages en veel nieuwe telers die zich dit jaar bij ons hebben aangesloten. Galilee Export bereikte een omzet van €100 miljoen. De volumes zullen volgens seizoen wederom in dezelfde proporties van 20% toenemen."

Voor meer informatie:
Yoav Nakash
Galilee Export
Tel :+972-36539020
yoav.n@galil-export.com
galilee-export.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.