VK: Onvoldoende jaarrond productie beschikbaar

Binnenlandse jaarrond productie is een hot item onder veel kastelers, ook in het Verenigd Koninkrijk. Het feit dat een aantal Britse telers aanvullende belichting hebben geïnstalleerd om jaarrond productie te bereiken, wordt niet weerspiegeld in het huidige aanbod van kasgroenten in de Britse winkelschappen. Met behulp van door ProduceView geleverde marktgegevens hebben we het huidige aanbod geanalyseerd.

We hebben bij negen supermarkten de beschikbare producten geanalyseerd in de categorieën komkommers, tomaten en gemengde paprika's. De onderzochte supermarkten zijn Tesco, Sainsbury, Asda, Morrisons, Co-op, M & S, Waitrose, Aldi en Lidl. Slechts twee hiervan hadden Britse kasgroenten beschikbaar in de onderzochte categorieën; Tesco had een aanbod gemengde paprika's van Britse bodem, Co-op had Britse tomaten beschikbaar.


Jaarrond kasgroenteteelt met behulp van kunstmatige belichting

Spanje en Nederland zijn deze week de grootste leveranciers van kasgroenten aan het VK. Spanje was verantwoordelijk voor de levering van alle komkommers in supermarkten, er waren geen Nederlandse of Britse komkommers verkrijgbaar.

Marokkaanse tomaten werden gevonden bij Asda en Morissons, terwijl Nederlandse tomaten verkrijgbaar waren bij Lidl, Aldi en Waitrose. Het is dit jaar voor het eerst dat Waitrose overstapt van Britse op Nederlandse tomaten. M&S had Spaanse tomaten beschikbaar, ook voor het eerst dit seizoen. M&S is gewoonlijk trouw aan de Britse tomaat.

Dit artikel is gemaakt met behulp van data aangeleverd door ProduceView. Voor meer informatie over hun Britse retailrapporten:

Market Intelligence Services Ltd
info@produceview.co.uk
www.produceview.co.ukPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.