Vietnam wil af van Chinese groentenimport

Vietnam is vanwege de voedselveiligheid op zoek naar een mogelijkheid om geïmporteerde groenten uit China te vervangen. De noordelijke markten in Vietnam verbruiken ongeveer 700 ton agroproducten per dag, waarvan 200 ton afkomstig is uit China en 50 ton uit Da Lat, Vietnam. De rest komt van andere bronnen. De geïmporteerde Chinese producten worden als onveilig beschouwd, terwijl de producten uit Da Lat voldoen aan de veiligheidsnormen.

Om te voorkomen dat er Chinese producten worden geconsumeerd, kiezen veel consumenten voor de groententeelt in particuliere tuinen, daken of op planken. De groenten van Da Lat worden geëxporteerd naar andere landen, maar zijn afwezig op de binnenlandse markt van de hoofdstad. De verdeling van de groenten in Hanoi is juist gunstig voor zowel producenten als omwonenden. "Vietnam moet een sterke distributieketen voor de agroproducten opzetten, zodat Da Lat-groenten de Chinese producten in Hanoi en op andere binnenlandse markten kunnen verslaan," aldus Vu Tien Loc, voorzitter van de Vietnamese Kamer van Koophandel.

Er is momenteel 17.000 hectare areaal beschikbaar voor de groenteteelt: 2,3 miljoen ton per jaar. "Onze telers kunnen hun verticale productiegebied uitbreiden voor de groententeelt op planken. Zo kunnen we de productie verhogen," stelde Nguyen Van Yen, vicevoorzitter van de People's Committee van Lam Dong Province.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.