Italië: wortelenprijzen eindelijk beter

"Na een aantal slechte jaren gaat het nu eindelijk beter," zegt een woordvoerder van de in Bologna gevestigde groothandel Cenerini over de huidige wortelmarkt. 

Cenerini verkoopt het hele jaar door wortelen, die worden geteeld in Puglia en Avezzano. "Wortelen van hoge kwaliteit worden verkocht voor €0,70-0,75 per kilo. De prijzen voor productie uit de tweede klasse liggen rond de €0,40/kg. Wortelen van medium formaat hebben een gemiddelde prijs van €0,60. Anders dan in andere sectoren genereren kleine formaten in de wortelenmarkt juist hogere prijzen dan grotere." Bij Cenerini is men tevreden over de prijzen, die hoger zijn dan de afgelopen jaren.


De groothandelsmarkt in Bologna

De reden voor de hoge prijzen is het warme zomerweer, dat zijn weerslag had op de planten en voor kleine volumes zorgde.

Agribologna, een andere groothandelaar, vertelt dat "wortelen uit Fondi op dit moment op de markt beginnen te komen. Het is nog vroeg dus de formaten zijn aan de kleine kant, maar ze worden verkocht voor een euro per kilo," aldus een woordvoerder van het bedrijf. "We verkopen ook wortelen uit Veneto, die groter en zoeter zijn dan die uit Fondi en €0,80 tot €1,00 per kilo opleveren. Hun seizoen is echter al bijna voorbij."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.