Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse chef tegen verspilling

TV-kok Hugh Fearnley-Whittingstal wil voedselverspilling door bedrijven, restaurants, supermarkten en consumenten tegengaan. In zijn BBC-programma Hugh's War On Waste trekt hij ten strijde tegen het weggooien van voedsel.

Hugh bezocht Tattersett Farm, een familiebedrijf dat pastinaak teelt en afzet aan Morrisons. Maar tijdens het bezoek blijkt dat de supermarktketen, net als veel van zijn concurrenten, een strikt beleid voert als het gaat om hoe de groenten en fruit die ingekocht wordt eruit moet zien. 40% van de oogst van de pastinaakteler (20 ton) bereikt op deze manier nooit de winkel en wordt weggegooid. 

Kijkers van het programma zeggen gechoqueerd te zijn en geven aan het geen probleem te vinden om groenten met een iets afwijkende vorm te kopen.
Publicatiedatum: