Egypte wil AGF-export verdubbelen

Het Egyptische Ministerie van Landbouw heeft aangekondigd onderhandelingen te gaan voeren voor de export van Egyptische AGF naar markten in Azië en Afrika. Volgens het Ministerie heeft de centrale quarantaine administratie al contacten gelegd met de Zuid-Afrikaanse quarantaine-autoriteiten om de vereisten voor de citrus- en druivenexport te bespreken. Ook richten Egyptische exporteurs zich op nieuwe Aziatische markten. Er worden onder meer onderhandelingen gevoerd met Japan

Het quarantainebureau benadrukt dat de controles op agrarische producten, die momenteel naar 25 verschillende landen geëxporteerd worden, aangescherpt zullen worden. Het Ministerie heeft verder bekend gemaakt dat het de AGF-export wil verdubbelen om de sector winstgevender te maken. Hieruit voortvloeiend zullen controles op havens en landbouwgronden strenger worden om te garanderen dat Egyptische producten voldoen aan alle internationale eisen. De export van citrus, aardappelen en groenten naar de Golfstaten en Europa bedraagt momenteel 2.984 miljoen ton, (634 duizend ton aardappelen, 1.396 miljoen ton citrus en 948 duizend ton groenten).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.