2% minder Marokkaanse tomaten

De geraamde tomatenvolumes in Marokko zullen dit jaar rond de 803.600 ton liggen: een daling van 2% ten opzichte van seizoen 2014/2015. Door een productieverhoging van ronde tomaten zal de hoeveelheid cherrytomaten dit seizoen iets lager liggen. De reden voor deze daling komt als gevolg van hogere productiekosten, inclusief de kosten van de apparatuur, arbeid en opslag van cherrytomaten.

Een Marokkaanse delegatie van tomatentelers stelde op een recente bijeenkomst in Brussel dat zij graag verschillende importprijzen voor ronde tomaten en cherrytomaten liever dagelijks dan wekelijks willen instellen. Als gevolg van de afspraken tussen Rusland en Marokko zullen de handelsbetrekkingen tussen Moskou en Casablanca de komende jaren aanzienlijk toenemen. De Marokkaanse tomaten zijn momenteel goed voor ongeveer 8% (equivalent van circa 75.000 ton) van de Russische vraag.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.