Spaanse Cuna de Platero presenteert aardbeienoogst-systeem

Cuna de Platero lanceerde in het afgelopen seizoen Fresh Picking, een nieuw systeem voor de oogst van vers fruit. Het systeem werd gepresenteerd op Fruit Attraction's Innova Forum. "Met Fresh Picking zijn we uitgerust met een optimale en efficiënte oplossing voor de oogst voor de dagen waarop het erg warm is. Met de toepassing hiervan verbeteren we de kwaliteit en de versheid van het fruit, samen met de werkomstandigheden van de werknemers door de heetste uren te vermijden," zei Juan Báñez van Cuna de Platero tijdens de presentatie van Fresh Picking.


 
Ela Daher van de export-afdeling van Cuna de Platero zei dat met dit systeem alle processen worden versneld, waardoor het product sneller in schappen van supermarkten in de nabije omgeving komt. Het fruit verslechtert niet tijdens het oogstproces en verblijft minder uur in een koelkamer voor het verwerkt wordt, wat leidt tot significante energiebesparing.

Met als doel om meer en beter vers fruit te oogsten in zeer hete dagen, vooral gedurende de maanden april en mei, heeft het bedrijf op een vroeger schema gebruik gemaakt van het oogstsysteem. Daarom is in samenwerking met Guru Energy, een ingenieursbureau dat zich heeft gespecialiseerd in energie-efficiëntie, het systeem ontworpen met toerusting voor verlichting gebaseerd op LED-technologie en lithium-batterijen.

Fresh Picking werd vorig seizoen met succes gelanceerd, na een aantal tests die sinds februari 2014 werden uitgevoerd. Telers hebben de voordelen laten zien van dit nieuwe oogstsysteem dat zorgt voor prettigere werkomstandigheden, terwijl het fruit geoogst kan worden op een gemiddelde temperatuur van 15 °C, waarmee de consistentie verbeterd wordt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.