Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Min Li, KX Food:

"Dit jaar geen explosie in gemberverkoop"

Tholen - Importbedrijf KX Food is ondertussen al ruim een jaar actief in Antwerpen. Manager Min Li vertelt dat ze het afgelopen jaar ontzettend druk zijn geweest met de uitbreiding van het bedrijf. "Op het gebied van gember hebben we inmiddels al terrein gewonnen in de Europese markt. Toch moeten we nog steeds hard aan de weg timmeren om een blijvende factor in de markt te kunnen verwezenlijken."



Situatie China
Ze geeft haar visie op de gembermarkt de komende maanden en een update over KX Food. "We produceren onze gember op onze eigen landerijen in China in de provincie Shandong. Daardoor zijn we natuurlijk ook tot bepaalde hoogte afhankelijk van wat er in de Chinese economie speelt. Op het moment ziet de situatie in China er niet zo positief uit. De cashflow uit het buitenland blijft een beetje uit momenteel. Dit wordt mede veroorzaakt door de iets minder gunstige financiële situatie in het land. Verder vindt de gemberoogst plaats deze maand, de eerste berichten zijn oké, maar niet daverend." Ze geeft aan dat de totale oogst groter is dan vorig jaar. "Naar persoonlijke schatting ligt het volume ongeveer 20% hoger. Dit betekent echter niet dat de uiteindelijk opbrengst ook groter zal zijn. Aangezien er een lange periode enorme droogte heerste, verliezen we juist weer wat van ons gewonnen rendement, maar desondanks zal de algemene hoeveelheid ongeveer hetzelfde zijn als vorig jaar."

Vorig jaar immens hoge prijzen
Desalniettemin heeft KX Food een positief gevoel voor het aankomende winter seizoen. "Het is ons al duidelijk geworden, dat de 'explosie' op de aankoop van gember, die zich vorig jaar rond deze periode voordeed, zich niet wederom zal herhalen. Prijzen stegen in die tijd tot immens hoge bedragen en we konden de vraag amper aan. Dit jaar is dat dus niet het geval, maar dat is helemaal niet zo erg wat ons betreft. We hebben liever dat gember een goed en veel gebruikt product wordt in de algehele Europese markt, dan dat het een soort 'trend-item' wordt voor korte duur. We kiezen dus graag voor een stabiele groei, welke op langere termijn hopelijk vanzelf zijn vruchten zal afwerpen. We are in it for the long run!"



Vanaf november zullen ook de eerste ladingen Chinese knoflook van eigen oogst binnenkomen. "We zijn hier enorm enthousiast over en we kijken er naar uit om de AGF-sector nog meer te laten kennismaken met onze eigen KX Food producten. Daarnaast zien we ook een groei in het aantal bestellingen op onze op maat gemaakte gelamineerde verpakkingsmaterialen. Een sector waar we ook al een tijdje aan werken en waar we nu dus leuke resultaten beginnen te boeken, voor zowel de klant als KX Food zelf. We bieden folie op rol en zakken in allerlei soort, maten en materialen, van hoge kwaliteit tegen zeer competitieve prijzen, waardoor reeds enkele fabrikanten al van leverancier zijn overgeschakeld op ons. Ook zijn we van plan om ons hiervoor nog meer op de voedsel industrie te richten en zijn we benieuwd naar wat de toekomst in petto heeft", besluit Min.

Voor meer informatie:
KX Food
Vosveld 12'
2110 - Wijnegem (BE)
www.kxfood.be
min.li@kxfood.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.