Spanje: 2000 ha knoflook in Cordoba

De knoflookteelt maakt gebruik van ongeveer 2000 hectare in de provincie van Cordoba volgens de landbouworganisatie Asaja-Córdoba. Deze zei aan het eind van de algemene vergadering van het Mesa Nacional del Ajo (het Nationaal Knoflookbureau) dat als de weersomstandigheden meewerken een gemiddelde productie van ongeveer 10.000 kilo per hectare wordt verwacht.

Volgens recente informatie van de Raad voor Landbouw, Visserij en Plattelandsontwikkeling komt het areaal dat door Andalusië wordt toegekend aan de teelt van knoflook dit jaar neer op 4.648 hectare, waarvan 2000 overeenkomt met de provincie van Cordoba. De teelt zal voornamelijk geconcentreerd zijn in de gemeenten Montalbán, Santaella, La Rambla, Montilla en Aguilar de la Frontera.

De territoriale afgevaardigde van Landbouw, Francisco Zurera, wees op dat de omzet van de knoflooksector vorig jaar neerkwam op ongeveer €35 miljoen. Hij noemde dit "een cijfer dat niets anders doet dan het bevestigen van de kwaliteit van het product en het goede werk dat in de regio wordt uitgevoerd." Vorig jaar werd 15.830 ton knoflook met een waarde van €21,5 miljoen geëxporteerd naar internationale markten.

Wat betreft de trends in prijzen waren de leden van het Mesa Nacional het erover eens dat de situatie acceptabel was tijdens de laatste twee seizoenen. Er wordt met een goed tempo omzet gedraaid op winstgevende prijzen voor de telers en met een marktsituatie die goed is voor zowel Europa als daarbuiten. Wat import betreft benadrukten de leden het kleine belang hiervan wegens de lage productie van China en de stijgende prijs van Chinese knoflook.

Bron: diariocordoba.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.