William Nannes, Beemsterboer:

"Fijnere uien schaarser dan grove maten"

Tholen - Hoewel er best wat vraag is naar uien, staat de vraag richting volgende week onder druk. "Met name Senegal lijkt aardig overspoeld te worden met uien. De geruchten zijn zelfs dat vanuit Brazilië momenteel Nederlandse uien - die in de haven zijn gebleven - naar Senegal zijn gestuurd. De komende week zal de vraag naar Nederlandse uien even wat tammer worden", verwacht William Nannes van Beemsterboer."Omdat de afland partijen grof uitvallen is er een overschot aan grove uien. De fijnere sorteringen zijn schaarser en duurder dan de grove maten, wat eigenlijk de omgekeerde wereld is", vervolgt de inkoper. "Traditioneel gaan in deze periode de verpakkers de strijd aan met de teler. De noteringen lopen op naar 17/17,50 cent en dat gaat slecht samen met een baalprijs van 19/20 cent. Een prijsstijging is niet onmogelijk, maar of daar momenteel voldoende vraag voor is, betwijfel ik."

"De boer is momenteel standvastig. Die heeft net zijn uien in de schuur en heeft de tijd. Waarom zou hij voor 15 cent verkopen, terwijl hij vier weken terug hetzelfde kon krijgen. Als je nu de boer opgaat, moet je een prijs neerleggen. De teler regeert en op termijn zal moeten blijken of hij gelijk krijgt. Een zaaiuienoogst van 1,35 miljoen ton is fors. Die kunnen we in Nederland weliswaar makkelijk verwerken, maar het zal moeten blijken of er ook voldoende vraag voor die uien is."

Voor meer informatie:
William Nannes
J.P. Beemsterboer Food Traders
+31 226396408
wnannes@beemsterboer.nl
www.beemsterboer.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.