Kenneth Meyer, Natural Tropic:

"Spaanse mango's dit seizoen te duur voor vlotte verkoop"

Tholen - Het Spaanse mangoseizoen is bijna ten einde bij Natural Tropic uit Málaga. Het Osteen-seizoen startte al met prijzen rond de 11 euro en eindigde rond de 10 euro. "Eigenlijk waren de prijzen dit jaar te hoog en dat belemmerde de verkoop. Ter vergelijking, vorig jaar gingen we met prijzen rond de 6 euro van start", vertelt Kenneth Meyer. "De verkoop van de bio-mango's verloopt wel erg goed, zelfs van de minder populaire dikke maten."

Prijs licht dalend
Avocado's vormen het belangrijkste product bij Natural Tropic. Het bedrijf sluit traditioneel medio april het Hass-seizoen af en schakelt vervolgens over op de import vanuit Peru. "We zitten nu in het Bacon-seizoen, daar zijn er 50% minder van en het Fuerte-seizoen gaat dadelijk van start. Prijzen liggen momenteel rond de 8,75-9 euro en de prijstrend is licht dalend", vertelt Kenneth tijdens de Fruit Attraction in Madrid.


Kenneth Meyer tijdens de Fruit Attraction

Goede markt
Natural Tropic is eigenaar van een teeltareaal van 45 hectare, dat volledig nieuw is aangeplant. Door exclusieve samenwerking met telers vertegenwoordigt het bedrijf een areaal van ruim 100 hectare. Visie van Natural Tropic is om te groeien met het bio-aanbod. "Er is een goede markt voor biologische mango's en avocado's. Daar gaan weliswaar geen volle wagens van weg, maar wel bij elke afslag een paar pallets."

Ook de cherimoyaproductie bij Natural Tropic is verder uitgebreid. "Cherimoya's blijven een moeilijk product qua houdbaarheid. Ze zijn beschikbaar van september tot april en een groot deel van het aanbod blijft in Spanje, maar we verkopen ook wel cherimoya's naar Engeland. We doen dit jaar weer meer handel dan vorig jaar, maar het is geen volumeproduct. Daarbij is de cherimoya een product met een gigantische prijsfluctuatie, dat is soms net een achtbaan", vertelt Kenneth.

Potentie in kumquats
Tot slot teelt de producent ook nispero's en kumquats. "De eetkwaliteit van de nispero's is geweldig, maar het product heeft nog wel eens schilschade en moet concurreren met productie met mindere smaak, maar een betere schilkwaliteit. De vraag naar kumquats neemt toe. Wij exporteren de kumquats vooral naar Denemarken, Frankrijk en Nederland. We zien veel potentie in dit product en willen er de komende jaren graag meer mee gaan doen", besluit Kenneth.

Voor meer informatie:
Natural Tropic
Kenneth Meyer
C/ Juan Gris, 20 P.I. La Pañoleta.
29700, Vélez Málaga, Málaga
Tel: +34 952 50 77 09
Fax: +34 951 91 97 06
kenneth@naturaltropic.es
www.naturaltropic.es

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.