Rassenshow aardappelhandel

Stet Holland richt zich op landen rond Middellandse Zee

Stet Holland houdt haar jaarlijkse rassenshow van woensdag 4 tot en met vrijdag 6 november. Vele relaties uit binnen- en buitenland zullen deze show bezoeken. Zij zullen van de gelegenheid gebruik maken om geïnformeerd te worden over de rassen die Stet Holland verhandelt. Tevens is er gelegenheid om de toekomstige rassen te beoordelen. Het team van Stet Holland is dagelijks in de demonstratieruimte aan Transportweg 7a te Emmeloord aanwezig van 9.00 tot 17.00 uur om bezoekers van informatie te voorzien.

Stet Holland focust zich in de rasontwikkeling op haar belangrijkste afzetmarkt; landen rondom de Middellandse Zee. De afgelopen jaren is het rassenpakket van Stet Holland sterk uitgebreid. Hier zitten veel rassen bij die het uitstekend doen in Zuid Europa. Deze rassen worden in Zuid Europa geteeld voor de lokale markt, maar we vinden ze ook steeds vaker terug in supermarkten door heel Europa. Dit is de reden dat het commerciële team van Stet Holland besloten heeft om dit jaar extra aandacht te besteden aan deze rassen. Ook worden de verschillende stromen van pootgoed en consumptie binnen Europa nader belicht. Een mooi voorbeeld hiervan is het ras Avanti; een heel vroeg ras, geschikt voor de kleinverpakking met een zeer laag zetmeelgehalte en een perfect mondgevoel. Oorspronkelijk is dit ras ontwikkeld voor de vroege gebieden van Italië, echter de Avanti wordt nu ook geteeld in onder andere Engeland, Duitsland, Polen, Zweden en is voorzichtig gestart in Nederland.

Stet Holland is onlangs een MVO traject ingestapt, de zogenoemde ISOFastTrack methode. "Dit traject heeft ons meer bewust gemaakt van onze verantwoordelijkheden. Wat doen we goed? Wat kan beter? Wat moet veranderd worden? Het team heeft hier hard aan getrokken en zo zijn actieplannen tot stand gekomen." aldus Tina Post. Donderdag 5 november om 11.30 uur zal tijdens de rassenshow het MVO assurance certificate uitgereikt worden aan Stet Holland door Karolien van Tilburg van ISOFastTrack Nederland.

Meer informatie:
Stet Holland
Tina Post
T +31 527 630 063
E: tina@stet.nl
www.stet.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.