Nederland verkoopt bedorven vlees op World Expo Milaan

Het draait allemaal om voedsel bij de wereldtentoonstelling Expo 2015 in Milaan. Onder het thema "Feeding the World, Energy for Life" worden landen geacht het beste paard van stal te halen. Op de Nederlandse inzending is al veel kritiek gekomen. Nu worden de laatste dagen van de Expo overschaduwd door een boete van 3000 euro van de Italiaanse voedsel- en warenautoriteit. In het paviljoen werden tientallen kilo's bedorven vlees gevonden. Brood werd er in vuilniszakken bewaard.

In het Nederlandse paviljoen zijn bij food trucks verschillende zaken te koop. Een Italiaans gezin werd echter flink misselijk van de Nederlandse cuisine en meldde zich bij de GGD. Die ontdekte de misstanden. Inmiddels hebben de Nederlandsers toegegeven dat ze de fout in zijn gegaan en willen ze de boete betalen, meldt de Italiaanse politie.Het is niet de eerste tegenvaller voor de Nederlandse deelname aan de beurs. "De Nederlandse inzending is gelijk aan een woonwagenkamp in een villawijk. Een viertal snackwagens met poffertjes, patat, gehaktballen en worstenbroodjes", schreef Robert Roddenburg, directeur van de VGB. Ook columnist Bart Manders in het blad Meat & Co was opvallend negatief. "Had de regering nou maar vertrouwd op haar eerste ingeving [om af te zien van deelname]. Dan was ons deze kermis op een wereldpodium bespaard gebleven. Nederland moet zich de (bitter)ballen uit zijn broek schamen voor zijn expobijdrage", staat op Foodlog te lezen.

Dat terwijl de organisatie beloofde dat de Nederlandse deelname 'gerust uniek genoemd mocht worden'. "Een open stand in de vorm van een festivalterrein, een restaurant in een draaimolen, foodtrucks met namen als de Frying Dutchmen en de Filostoof… De Nederlandse bijdrage aan de World Expo 2015 in Milaan belooft een opzienbarende aangelegenheid te worden", kondigden ze aan bij het vertrek van de 9 foodtrucks naar Milaan.

Wie benieuwd is naar het Holland Paviljoen moet snel zijn: de beurs duurt nog tot 31 oktober.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.