Delhaize boekt meer omzet

Fusie Delhaize en Ahold op schema

Delhaize Group heeft in het derde kwartaal van 2015 een hogere omzet geboekt, grotendeels te danken aan gunstige wisselkoersen. Dit meldde de Belgische supermarktketen donderdag voorbeurs. "Ook in het derde kwartaal blijven we sterke resultaten behalen", aldus CEO Frans Muller.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet bij gelijkblijvende wisselkoersen met 2,3 procent tot 6,1 miljard euro. Inclusief wisselkoerseffecten was er zelfs sprake van een 14,5 procent hogere omzet. In Amerika steeg de vergelijkbare omzet van Delhaize met 1,7 procent. De vergelijkbare omzet bij de Belgische supermarkten groeide met 1,7 procent en in Zuid-Europa kwam de omzettoename zelfs uit op 5,1 procent.

Het onderliggende bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg exclusief wisselkoersen nipt met een half procent tot 383 miljoen euro en onder de streep restte een 8,4 procent lagere nettowinst van 118 miljoen euro.

In 2015 blijft de strategische focus van Delhaize onveranderd. Dit betekent dat het bedrijf zich blijft toespitsen op de verdere verfijning en lancering van de 'Easy, Fresh & Affordable-strategie' in 162 Food Lion-winkels en de uitvoering van de reorganisatie in België. Voor het vierde kwartaal van 2015 verwacht Delhaize een positieve volumegroei in alle drie de segmenten en een positieve ontwikkeling van het marktaandeel en vergelijkbare omzetgroei, in het bijzonder in België.

Topman Muller sprak verder van vooruitgang in de voorgenomen fusie van Delhaize met Ahold. De twee bedrijven liggen op schema om de transactie halverwege 2016 af te ronden.

www.delhaize.be
 
Bron: De aandeelhouder

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.