Marechaussee roept op om verdachte situaties te melden

Benelux arresteerden in oktober meer dan 30 verdachten mensensmokkel

De transportsector heeft te maken met personen die inklimmen in vrachtauto's en daardoor proberen als 'verstekeling' landsgrenzen te overschrijden. Hierdoor ontstaat vaak schade aan lading en voertuigen en wordt de transportsector geconfronteerd met vertragingen en krijgen de chauffeurs, zonder dat ze het zelf willen, te maken met de gevolgen van mensensmokkel. Veel vluchtelingen komen tijdens hun reis naar Europa in aanraking met mensensmokkelaars.Alleen al in oktober 2015 hielden de Koninklijke Marechaussee en Nationale Politie in Nederland meer dan 30 mensen aan op verdenking van mensensmokkel. Soms op heterdaad, soms na langdurige onderzoeken. De meeste vluchtelingen komen Nederland binnen met de vrachtauto of met de trein. Daarom controleert de Koninklijke Marechaussee de laatste tijd vaker en strenger op stations en langs de grens. Parkeerplaatsen en bijvoorbeeld bedrijventerreinen zijn plaatsen waar vluchtelingen aan boord klimmen van vrachtauto's.

Het doel is om mensensmokkelaars te traceren en om netwerken van mensensmokkelaars op te rollen. Chauffeurs kunnen nu zelf ook verdachte situaties delen. Daarom ontwikkelde de Koninklijke Marechaussee een meldformulier dat beschikbaar is in In 20 talen. Deze formulieren zijn te vinden op de website van TLN.

Bron: TLN 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.