Kroger overweegt thuisbezorging | Walmex heeft solide derde kwartaal

Ierland: Dunnes heeft grootste groei
Dunnes Stores heeft de grootste groei van alle Ierse supermarkten meegemaakt in de afgelopen drie maanden. De omzet nam toe met 4,7% en het huidige marktaandeel van de supermarktketen staat op 23,2%. Dunnes heeft zich ook gefocust op prijspromoties in deze periode met producten in het aanbod die goed waren voor 39% van alle consumentenbestedingen in zijn winkels in de afgelopen 12 weken. De laatste supermarktcijfers van Kantar Worldpanel beslaan de 12 weken tot 11 oktober en laten een jaar-op-jaar groei in omzet zien 2,1% in de gehele Ierse supermarktsector. Ondertussen behoudt Tesco zijn positie als grootste Ierse supermarkt in Ierland met een omzet die doorgaat zich te stabiliseren en een marktaandeel van 24,5%. Lidl en Aldi winnen nog steeds terrein met een jaar-op-jaar toename in omzet van respectievelijk 9,8% en 4,5%. (rte.ie)

Walmex heeft solide derde kwartaal
Walmex heeft een derde kwartaal gehad dat volgens CFO Pedro Farah solide was met een sterke groei. De netto omzet steeg met 7,9% bij een constante wisselkoers. De totale omzet steeg met 8,2% in deze periode. Walmex's vergelijkende winkelomzet steeg met 7,1% in het derde kwartaal, waar dit in het eerste en tweede kwartaal nog 4,4% en 5,9% was. In de supermarktafdeling was de vergelijkende winkelomzet gestegen met 6,3%. Sam's Club had een omzetstijging van 4,6%. De omzet van e-commerce in de regio bevindt zich qua groei in de dubbele cijfers, maar blijft een klein deel van de activiteiten van Walmex. De Mexicaanse branche van Walmart gaf echter ook aan dat het meer wil concurreren tegen online retailers. (igd.com)

VS: Kroger overweegt thuisbezorging
Kroger overweegt om een thuisbezorgingsdienst toe te voegen aan de ophaalservice die nu online beschikbaar is. "Het is een kwestie van 'en', niet van 'of'," zegt Mike Schlotman van Kroger. "Als een consument besluit om met Kroger op een bepaalde manier om te willen gaan, willen we er zeker van zijn dat we die manier aanbieden." (supermarketnews.com)

VS: Opvulgroei stimuleert omzet Kroger
Kroger's aanpak van het concentreren van kapitaal in bepaalde markten lijdt tot een stijging in omzet en marktaandeel, aldus CEO Rodney McMullen. "Het aantal winkels stimuleert niet alles. We hebben acht markten geïdentificeerd waar we het aantal winkels kunnen vergroten en het marktaandeel kunnen vergroten door toegenomen investering van kapitaal." (supermarketnews.com)

Auchan investeert €1 mld in renovatie hypermarkten
De supermarktketen Auchan is van plan om met 2018 €1 miljard te investeren in de renovatie van zijn Franse vestigingen. Hiermee hoopt het bedrijf de dalende omzet tegen te gaan en gaat het bedrijf zijn management-structuur herzien. (pie-mag.com)
 
Israëlische supermarktketen Mega in problemen met leveranciers
De bedrijven die de producten leveren voor Mega, Israël's op een na grootste supermarktketen, eisen van Mega financiële garanties en stellen in sommige gevallen verminderde leveringen in om het risico te beperken. Dit leidt bij sommige vestigingen tot tekorten. De leveranciers maken zich zorgen omdat obligatiehouders hebben gedreigd om een financiële reddingsoperatie in verband met schulden ongedaan te maken. (haaretz.com)

VS: Walmart investeert meer in versproducten
Walmart gaat meer investeren in versproducten. De keten is van plan dit te doen door nieuwe producten aan te bieden, meer nadruk te leggen op trendgevoelige en seizoensgebonden producten en door winkelruimtes hierop in te richten. "Dit is een gebied waarvan onze consumenten ons laten weten dat het belangrijk is," zegt Shawn Baldwin van Walmart. "Ze laten ons weten dat we hier meer energie in moeten investeren. Verder vinden ze het fijn als we meer variëteit en alle meer recente producten op een regelmatige basis aanbieden." (internationalsupermarketnews.com)

Morrisons wordt aangeklaagd door 2000 werknemers

Meer dan 2000 stafleden bij Morrisons gaan de supermarktketen aanklagen nadat persoonlijke en financiële informatie van hen online is gezet. Het lek vond plaats toen een bedrijfsrevisor informatie uploadde van bijna 100.000 werknemers naar verschillende file-sharing websites in 2013. De schuldige revisor, Andrew Skelton, werd veroordeeld tot 8 jaar cel voor het opzettelijk lekken van informatie. De werknemers zijn van mening dat Morrisons meer had moeten doen om hun privacy te beschermen. (BBC)

China: Alibaba's omzet stijgt
Ondanks de economische recessie in China heeft Alibaba een omzet gehaald die met bijna een derde steeg. Het bedrijf speelt met succes in op verschuiving van de Chinese bevolking naar online winkelen. Aandelen stegen het meest sinds vijf maanden. De omzet steeg met 32% tot $3,5 miljard (€3,16 miljard) in de drie maanden tot september, waarmee het beter presteerde dan analisten hadden verwacht. (esmmagazine.com)

Rusland: Lenta verkrijgt $150 mln voor uitbreidingsplannen
De Russische retailketen Lenta heeft ongeveer $150 miljoen (€135,3 miljoen) verkregen door middel van voorinschrijving van verzamelbewijzen ("global depositary receipts", oftewel GDR's) voor nieuw uitgegeven aandelen in het bedrijf. Het geld zal gebruikt worden voor het versnellen van zijn winkeluitbreidingsplan. Daarnaast heeft de Europese Bank voor Herstel en Ontwikkeling (EBRD) bij Lenta aangegeven dat het van plan is om een deel van zijn aandelen te verkopen door $100 miljoen (€90 miljoen) aan GDR's van de hand te doen, met een mogelijkheid om deze verkoop te vergroten tot $150 miljoen. (hypermarketsandsupermarkets.retail-business-review.com)

VK: Tesco werkt samen met retailgroep Arcadia
Tesco heeft beloofd om extra winkels te openen door middel van een partnerschap met de retailgroep Arcadia. De kledingzaken van Arcadia zullen geïmplementeerd worden als winkels binnen winkels bij supermarkten van Tesco, zo meldt retailgazette.co.uk.

China: Omzet Carrefour daalt met 11,2% in derde kwartaal
Carrefour behaalde een omzet van ongeveer €21,5 miljard in het derde kwartaal in 2015, wat een jaar-op-jaar toename is van 4,2%. Ondertussen daalde de omzet in China met 11,2%. De omzet op de Franse thuismarkt kwam neer op €10,266 miljard met een toename van 1,6%. De omzet in internationale markten was €11,277 miljard met een toename van 6,2%. (chinaretailnews.com)

VS: 7-Eleven voegt Core-Mark toe als nieuwe groothandelspartner
7-Eleven voegt Core-Mark Holding toe als nieuwe groothandelspartner om het risico te verlagen in het gehele retailnetwerk en om flexibiliteit in de toekomst te garanderen. Laat in 2016 zal 7-Eleven ongeveer 10% oftewel 900 van zijn buurtwinkels overdragen aan Core-Mark, die dan de aanbevolen groothandelaar in Centraal- en Noord-Californië, Utah en Nevada zal worden. Core-Mark zal de voornaamste groothandelsketen zijn die een breed assortiment aan deze winkels levert vanuit zijn drie afdelingen in Lad Vegas, Salt Lake City en Sacramento te Californië. (cspnet.com)

Southeastern Grocers verplaatst volgend jaar hoofdkwartier
Southeastern Grocers heeft zijn werknemers geïnformeerd dat het bedrijf vroeg in het volgende jaar zal verhuizen naar een kantoor dat ongeveer 22 kilometer ten zuidoosten van het huidige hoofdkwartier in Jacksonville te Florida ligt. (supermarketnews.com)


Er is een Britse wet die bepaalt hoe supermarkten met hun leveranciers om kunnen gaan
Klik hier om het artikel te lezen.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.