Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
slechte productie Frankrijk en Argentinie

Moeilijk seizoen Chileense pruimen verwacht

Momenteel is de situatie op de pruimenmarkt weer wat tot rust gekomen. Er waren echter enkele aspecten die de handel met name tegen het einde van het afgelopen jaar moeilijker maakten: zowel de onzekerheid wat betreft Rusland, alsook de zwakke eurokoers hadden tot negatieve invloeden geleid. Bij de afsluiting van het jaar 2014 was de pruimenprijs de hoogst in de geschiedenis van Chili.

In de afgelopen maanden ging deze situatie samen met de laagste vraag van de afgelopen tien jaar.

De mondiale situatie oefent druk uit op de Chileense prijzen. Daar komt nog bij dat Frankrijk een slechte productie had en Argentiniƫ een hoeveelheid van minder dan 15.000 ton produceerde.

Momenteel stabiliseren de prijzen zich en neemt de vraag in de EU, de VS en Aziƫ langzaam toe. Het prijsverschil tussen Chili en Argentiniƫ, dat in het verleden op 10% lag, lag aan het begin van het seizoen op 40%. Dit percentage is inmiddels weer wat gedaald.

In Chili zijn er bedrijven die op het punt staan pruimen zonder kaliumsorbaat te produceren. Hierdoor kunnen pruimen zonder pathogenen in elke grootte verpakt worden - zelfs met een langere minimale houdbaarheidsdatum van tot wel 24 maanden. Voor de toenemende vraag naar vruchtrepen en jam is men ook van plan om pruimen voor industrie te gaan produceren.


Meer informatie:
Michael Priestoph GmbH
Friedensallee 120
22763 Hamburg
Tel.: +49(40) 30 70 13 0
www.Priestoph.de
[email protected]


Bron: www.priestoph.de