Duitsers denken dat lokale AGF veilig is

70 procent van de Duitse consumenten gelooft dat Duitse levensmiddelen veilig zijn. Dat is de uitkomst van de BfR-consumentenmonitor, een representatieve enquête van het 'Bundesinstituts für Risikobewertung' (BfR) over risicowaarneming, voor het eerste halfjaar van 2015.

In het algemeen zien consumenten roken, de klimaat- en milieubelasting en alcohol als de grootste risico's voor hun gezondheid. Ongezonde en belaste levensmiddelen werden daarentegen als minder relevant risico gezien dan in het jaar 2014 het geval was.

Gekeken naar de bekendheid van gezondheids- en consumentenonderwerpen zijn er net als in 2014 grote verschillen te zien. Terwijl meer dan de helft van de ondervraagden gewasbeschermingsmiddelen in groenten en fruit of de aanwezigheid van microplastic in levensmiddelen kennen, heeft naar verhouding slechts een klein deel van de ondervraagden al eens iets over arseen in rijst gehoord. Het minst bekend is Glyfosaat, een werkzame stof uit gewasbeschermingsmiddelen. Dit hoewel de discussie rondom het toestaan van deze stof uitgebreid is uitgemeten in de media.

Wanneer mensen gevraagd wordt wat hen het meest verontrust op het gebied van levensmiddelveiligheid, wordt antibioticaresistentie het meest genoemd, direct gevolgd door chemicaliën en resten van gewasbeschermingsmiddelen.

Bron: www.topagrar.com / Alfons Deter

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.